15 Şubat 2013 Cuma

Dinlenilesi Kız Grubu Şarkıları

Genelde Koreli kız gruplarının şarkılarına gıcığımdır. İnsanların ayılıp bayılarak dinledikleri şarkılara toplu konserleri izlerken bile katlanamam ileri alırım. Ama bazı istisnalar da yok değil.

En sevdiğim kız grubu şarkısı SNSD'nin Genie şarkısıdır.Tuhaftır ki benim düşünceme göre gelmiş geçmiş en rezil 2 Kore şarkısı da SNSD'ye aittir. Bunlardan Biri Oh! diğeri de I got a boy'dur. Hangisi daha iğrenç diye sorsanız inanın ki seçemem birini. Bir yanda Oh! şarkısındaki abartılı sevimlilik çabaları, anlamsız şarkı sözleri, sürekli oppa oppa diğe çığrınmalar diğer yanda rap yapamayan kızların anca 0-6 yaş grubuna hitap edebilecek şarkı sözleriyle söylediği ve adete 5 şarkının ergen bir youtube kullanıncısı tarafından mikslenmiş hali gibi duran  I got a boy şarkısı var. Sonuçta ikisi de insanı cinnete sürükler.
Ama Genie öyle mi? Konsept, vocal, şarkı sözleri, müzik ve en önemlisi dans hepsi muhteşem adeta. Sırf bu şarkıyı yaptıkları için  ne kadar rezil şarkılar yaparlarsa yapsınlar aklımda hep iyi kalacak SNSD.

En sevdiğim kız grubu şarkılarından bir diğeri ise 2NE1'ın It Hurts şarkısıdır. Bilen bilir ne 2NE1'da ne Teddy'den pek hazzetmem ama bu şarkı ciddi anlamda mükemmel bir şarkı. Bom'un sesi cuk oturmuş şarkıya. Klip bu kadar naif bir şarkı için fazla alengirli olmuş bence. Keşke Lonely'nin Japonca klibi gibi daha sade ve sofistike bir klip çekselermiş.

Wonder Girls'ün neredeyse hiç bir şarkısını sevmem. Tell Me, So Hot, Nobody üçlüsü her ne kadar çok tutulmuş başarılı şarkılar olsa da açıp dinlemem. Bu yüzden Wonder Girls 2011de geri dönüş yaptığında pek de sallamamıştım ama Wonder World albümünden çok beğendiğim iki şarkı çıktı. Birisi G.N.O diğer ise Me, In. Tuhaftır ikisinin de klibi yok.        
                                                                             



2012 yılında tek beğendiğim kız grubu şarkısı Sistar-Alone oldu. Sistar'ın önceki senelerde yayınladığı hiç bir şarkıyı beğenmemiş biri olarak Alone'u ilk duyduğumda dumur oldum. Şarkı, konsept ve dans olarak mükemmeldi ve 2012'nin açık ara en başarılı kız grubu oldular bu şarkıyla ama belirli sebeplerden dolayı Sistar'ın Snsd ya da 2ne1'ın seviyesine geleceğine inanmıyorum ben. 2010 yılında Miss A de çok başarılıydı ama sonra söndü gitti. Bakalım Sistar'ın akibeti ne olacak. 



Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yazarken fark ettim ki sevmediğim şeyler hakkında yazmayı sevdiğim şeyler hakkında yazmaktan daha çok seviyorum. Tuhaf insanım vesselam...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder