29 Ağustos 2013 Perşembe

Bir VIP Olarak K-pop Gruplarını Tanıma Klavuzu

   Malum Kpop piyasasında tonlarca idol grubu var. Kendi adıma konuşursam kulağıma hoş gelen her şarkıyı dinlerim ama gruplarla ilgili pek bir bilgim yoktur. Şimdiye kadar grupları her zaman Big Bang ile olan bağlantıları ya da üyelerin Big Bang hakkında söyledikleriyle kodladım. Ve iddia ediyorum ki tüm Kpop'u tanımanız için gereken tek şey Big Bang'i iyice tanımak çünkü herşey ve herkes bir noktada Big Bang ile ilintili.(Facebook'da Miley'in Mtv VMA performansıyla ilgili ilüminatinin işiydi diyen zeka küpü hanım kızımızdan feyz alarak bu bağlantıları ilimünatiye bağlıyorum ben de )


1-Snsd: "GD'nin 4 üyesinin önünde sarhoş dans ettiği kız grubu." ,"Seungri'nin sınıf arkadaşı olan Yuri'nin üyesi olduğu kız grubu." "2008 Gayo Daejun'u için Daesung ve Seungri'nin iki üyesiyle parodi çektiği kız grubu", "Taeyang'ın grup üyelerini ekerek konserine gittiği grup."

2-Dbsk: "Seungri'nin fanı olduğu Junsu'nun eski grubu", "Seungri ile aynı yerde büyüyen Yunho'nun grubu", "Top ile yakın arkadaş olduğu iddia edilen Jaejoong'un eski grubu"

3-Super Junior: "Gd'nin çocukluk arkadaşı olan Kangin'in üyesi olduğu grup."

4-2PM: "Eski Yg traineesi ve Gd&Taeyang'ın arkadaşı Jun.k'nin grubu."

5-Beast:  "Gruplarında bir adet Gd'nin kıyafetlerini yakından takip eden, Brave Brothers ile birleşip One of A Kind'a olan sevgilerini bir nevi remake sayılabilecek you got nerves şarkısını yaparak ifade eden kişiyi çakma Gd bulunduran grup." " Big Bang'den çıkış yapmadan hemen önce çıkarılan Sol-1, şimdiki adıyla Hyunseung'un üyesi olduğu grup."

6-Wonder Girls: "2007-2008 arasında Big Bang ile defalarca aynı sahneye çıkan kız grubu", "Gd'nin adının aşk dedikodularına karıştığı Sohee'nin üyesi olduğu grup." "Top'ın bir dönem birlikte Music Bank sunuculuğu yaptığı Sohee ve Sunye'nin üyesi olduğu grup."

7-Exo: "Psikopat fanları tarafından bir üyesini duşta crayon söylerken kaydedilen grup."

8-2NE1: "Big Bang ile aynı şirkette olan, çıkışını bir Big Bang düeti ile yapmış grup." "2012 Mbc Gayo Daejun'unda Fantastic Baby esnasında sahneye atlayıp sahneyi katleden grup.", "Gelmiş geçmiş en ruh hastası shipperlar olan Daragonların GD'ye yakıştırdığı kızın üyesi olduğu grup." "GD&TOP ile düet yapan Park Bom'un üyesi olduğu grup."

9-2AM: "Twitter üzerinden biraz zorlamayla da olsa Gd ile arkadaş olan Jo Kwon'un üyesi olduğu grup."

10-Infinite: "Bir dönem Big Bang ile aynı binada yaşayan grup." "Bir üyesinin izlediğim tüm weekly idol bölümlerinde Top'ı seçtiği grup."

11-Miss A: "Top'ın ödül verirken yüzüne baktı diye gözlerini alamadı manşetli anlamsız haberlerin yapıldığı kızın üyesi olduğu grup."

12-Teen Top: "Üyelerinden birinin GD, bir diğerinin Top fanboyu olduğu, Gd&Top promosyon yaparken onlarla tanışma şerefine nail olan grup."

13-Sistar: "Üyelerinden birinin Top'ı korkunç diye adlandırdığı grup."

14-4Minute: "Seungri'nin katıldığı programda çift olduğu Hyuna'nın grubu (bir nevi Hyuna ve diğerleri)"

15-Kara: Seungri'nin çocukluk arkadaşı olan Go Hara'nın - kendisini Seungri'ye yapma niyetindeyim- üyesi olduğu grup.", "Zamanında Daesung'a ısrarla yazmasına karşın Daesung'un bir türlü yüz vermediği ve hatta Family Outing programında telefonunu vermeyi reddettiği kızın üyesi olduğu grup."

16-F(x): "Gd'nin bir üyesi için sevimli dediği kız grubu." ," Gd kendisini instagramda takip ettikten sonra fanlardan tırsıp hesabını silen kızın üyesi olduğu grup."

17- Ft. Island: "Seungri'nin Tayland'a sürttüğü elemanın üyesi olduğu grup."

18- CN Blue: " Daesung'la Night After Night programının sunucularından biri olan, ayrıca Daesung ile birlikte Running Man tarihinin en komik bölümünde konuk olan Jung Yong Hwa'nın üyesi ve lideri olduğu grup."


Edit: yukiisvip'nin paylaştıklarını da eklemwyw karar verdim. Bu klavuzu günden güne genişleterek el kitabım yapacağım bu gidişle.

19- Block B: " Her iki laflarından birinde Zico'yu GD ile karşılaştırmayı kendilerine misyon haline getirmiş fanlara sahip olan grup."

20- Mblaq: "Üyelerinden Mir'in Seungri'yi küçüklüğünden beri tanıdığı ve Seungri'nin çıkış yapmadan önceki popülaritesinden Strong Heart programında bahsettiği grup."

21-B.A.P: "Bazı acımasız fanlarının TOP'ın başyapıt niteliğindeki resmini hunharca ikiye bölüp Himchan denilen üyeyle karşılaştırma gafletinde bulunduğu grup."


Eminim atladığım bağlantılar vardır. Siz başka biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim:D





19 yorum:

  1. "2012 Mbc Gayo Daejun'unda Fantastic Baby esnasında sahneye atlayıp sahneyi katleden grup."

    2012 Mbc Korean Music festival olacak o ^.^ gayo daejun SBS'de. 2012de bigbang gagnam style fantastic baby karışımı şarkılarıyla sahneye çıkmışlardı, bilirsin ^.^ CL'in bom shakalaka kısmını söylemesiyle şarkı öldü o an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gözümde 3kanalın sene sonu müzik festivalinin de adı Gayo Daejun:D Kaç senedir seyrederim ismini ilk defa öğrendim. Gerçi 2009'da Gayo Daejun denmiyor muydu? http://www.youtube.com/watch?v=GTKoPAynrSY

      Hiç hatırlatma CL'in boom shakalaka'sı. Hanım kızımıza böğürmemeyi öğretemedik bir türlü:/

      Sil
  2. Harika olmuş kkk. Söylemeye korktuğum bir adet grup+Shinee de isteriz :D

    YanıtlaSil
  3. MBLAQ: http://www.dailymotion.com/video/xlahyh_turkce-altyazili-mblaq-mir-big-bang-seungri-ve-taeyang-guclu-kalp_fun

    B.A.P: http://mwave.interest.me/enewsworld/en/article/23878

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları da ekledim ama Shinee'yi Big Bang'e bağlayan pek bir şey yok. Sadece 2009'da Onew ile Daesung bir televizyon programında telefonda konuşmuşlardı. Var mı senin bildiğin başka?

      Sil
    2. GD birkaç defa övmüştü SHINee'yi, cünyırlar arasında en çok onları takip ediyorum tarzı, geçen seneki Saem röportajında falan lafı geçmişti. Bir de Ri'yle Jonghyun arasında bir şeyler vardı sanırım :/

      Sil
    3. http://www.youtube.com/watch?v=DbFeWH3zUGo
      Bu videoda iletişimlerini görebilirsin. Yaklaşık 4. dakika *-*

      Sil
  4. Diger grupları bu kadar ezmeli miydin yani ?????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer buna ezmek diyorsan sen hiç ezme görmemişsin diyorum sana. Hepimiz kpop kardeşiyiz, hadi gelin sarılalım sıkı sıkı formatında bir blog okumak istiyorsan yanlış yerdesin bence.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Her şeyi Bigbang'e bağlamana hayret ettim amancın ne bilmiyorum ama K-pop Dünyasında birbiriyle bağlantılı bir çok grup var. Fanlığına saygı duyuyorum şahsen Bigbang'i bende severim saygıda duyuyorum aynı şeyi senden de bekliyorum diğer grupları sevmesende saygı duymalısın bu şekilde onlar hakkında yazı yazmak etik bir davranış değil ki sen onları ne kadar tanıyorsun hayal ettiğinden bambaşka biri olabilirler sonuçta ayında iki yüzü var bizim gördüğümüz şuan ki haliyle sadece biri yazını okurken iyi bir şeyler bulabilirim diye düşünmüstüm ki tam bir hayal kırıklığına uğradım umarım kendini bu konuda biraz geliştirsin üstüne gittiysem kusura bakma ama eleştiriye açık olmak iyidir at gözlüklerini çıkarmana yardımcı olur iyi günler...

    YanıtlaSil
  7. Yıllardır VIP'yim senin kadar acımasızını ilk defa görüyorum. Keşke bu kadar ileriye gitmeseydin.

    YanıtlaSil
  8. ya şuan bu bloğu bunu yazan kız sayesinde sevdim :D harika bi yazıymış gerçekten bayıldım
    sevmeyenlerde lütfen kız hiç bir grubu ezmemiş arkadaş at gözlüklerinizi çıkartıp düzgün bakarsanız ezmediğini görürsünüz ayrıca bu yazımdan sonra sinirlenmek yerine beni anlamayı tercih ederseniz sizin yararınıza olur benden bişey eksilmez hadi eyvallah

    YanıtlaSil
  9. running man in 35.bölümünü nerede izledin

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Zico hayranları tarafından değil antileri tarafından GD'ye benzetilir. Bunun kendisi için bir dezavantaj olduğunu bildiği için tepki gösterir. Bir VIP olarak 2ne1 ı böyle mi tanımlıyorsun yalnızca??? Bir VIP 2ne1 ı çok daha fazlasıyla tanımlar normalde; GD'nin Kiko'dan önceki kız arkadaşı Dara'nın yer aldığı, Daesung'un onun yakışıklı bulma seviyesine hala ulaşamadığından dert yandığı Bom'un yer aldığı, YG'nin "Female GD" lakaplı kadın rapçisi CL'in yer aldığı grup. Sanki VIP olduğu için 2ne1 antisi olmuş biri gibi yazmışsın.

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar yazan hatun promosyon için yazmıyor. Katılmıyosan -ve benim gibi fuckirsen- sağ elinin altında bir geri tuşu var. Tıkla rahatla.

    YanıtlaSil
  14. Önüne gelen her gurubu ezmn ne kadar iyi olmuş bilmiyorum bir çok gruba haksızlık yapmışsın Diğer Grupları tanımadığın çok belli oluyor. Bir yorum yapmadan önce grupları iyice araştırmanı tavsiye ederim . Çok gereksiz venefret dolu bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil