16 Ağustos 2013 Cuma

YG'nin Bu Seneki En İyi Planı


   Malum bu sene Yg için pek de iyi gitmiyor. Geçen senenin ihtişamından sonra Yg'nin bu sene düştüğü hal herkesi şaşırtıyor. Önce Lee Hayi'yle umduğu sükseyi yapamayan Yg,  sırayla Cl ve 2ne1'ın pek de şaşırtıcı olmayan başarısızlığıyla kötü bir sene geçirmeye devam ediyor. Psy'ın yeni şarkısı, satışları iyi olmasına rağmen beklenilen ilgi ve takdiri göremedi.


     İşte bu kara tablo içindeyken Yg bugün bu seneki en mantıklı işini yaptı ve  Seungri için +18 bir teaser yayınladı. Hemen memo abazaya bağladı demeyin çünkü gerçekten mantıklı bir açıklamam var :D Önce bu güzel teaserı bir daha izleyelim.

 

    Öncelikle şunu kabul edelim ki Seungri'nin bu saatten sonra üzerine yapışan "sapık" imajından kurtulması imkansız. O yüzden artık televizyona çıkıp "sevgilimle ilk karda el ele tutuşup lunaparka gitmek istiyorum ehehehe" zırvalıklarını yapmasının bir manası yok. Realist olalım Seungri ne yaparsa yapsın , ne söylerse söylesin netizenler sürekli havlu atma, boğma yorumları yapacak. İşte bu durum Seungri'ye sonsuz özgürlük veriyor. Nasıl olsa ne yaparsa yapsın imajı bundan daha kötü olamaz.


  İkinci olarak 2011 döneminde vip olanlar hatırlar. Vipler haricinde neredeyse kimsenin VVIP albümünden haberi yoktu. What can I do aslında insanların gayet sevebileceği bir şarkıyken, Yg gereken tanıtımı yapamamıştı ya da yapmamıştı. Şimdi bu teaser ve son skandalının verdiği gazla herkesin haberi olacak. Pek kıymetli netizenler Seungri hakkında nefret dolu yorumlar yazarken aslında bir yandan da onun reklamını yapıyor olacaklar. Aynı Exo'ya olduğu gibi. Netizenler bir yandan Wolf'a saydırırken bir yandan istemeden de olsa isimlerini daha geniş bir kitleye duyurdular. Ayrıca unutmamak lazım ki bu makaleleri okuyanlar sadece yorum yapan insanlardan ibaret değil, trendingde haberi görüp tıklayan bir sürü insan var. Yani Yg'nin para verip yaptırdığı onca media playi netizenler Seungri için bedavaya yapacak.
 
    Son olarak Yg Seungri'nin albümünün +18 olmayacağını söyledi ki bunu da çok takdir ettim. Malum Seungri'nin fan kitlesi Gd'ninki gibi geniş bir yaş aralığında değil ve çoğunlukla reşit olmayan bir kesimden oluşuyor. Bir yandan +18 teaserla reklam yaparken, bir yandan yaş sınırı olmayan bir albüm yaparak satışları düşürmemek çok mantıklı olmuş.

  Ayrıca ben Gd'nin albümünün Seungri'yi kötü etkileyeceğini düşünmüyorum. Hatta ikisinin beraber promosyon yapması Seungri'nin albüm satışlarını arttırabilir bile. Çünkü sadece Gd'nin albümlerini almak için müzik markete giden insanlar var. Bu kesime bu taktikle yakın tarihte yayınlanmış bir Seungri albümü aldırılabilinir bu taktikle.

  Seungri'nin promosyonları başlamadan önce bir iki şeyin üzerinde durmak istiyorum. Bir fan olarak albümü alamasak ya da konserlerine gidemesek de yapabileceğimiz şeyler var. Bunlar:

-Youtube izlenme sayıları gaon'un sosyal medya listesine dahil ediliyor ve Music Bank'da puanlamaya dahil ediliyor. (işte bu yüzden  Cube Beast'in numaralarını yükseltmek için sahtekarlık  yaptı ve farkedilince istatistikleri hemen kitledi) Kimseden işini gücünü bırakıp youtube başına oturmasını beklemiyorum ama izlediğiniz zaman offical klibi izleyin.
- M Count Down için fb, twitter hesaplarımızla oy verebiliyoruz.

  Eminim tüm vipler Seungri'nin müzik programlarında ödül alıp kendi kendine teşekkür edip ağlamasını görmek istiyordur. Tekrardan bu unutulmaz sahneyi hatırlayalım:D










1 yorum:

  1. Çok haklısın.. bende başta GD ile Seungri'nin çatışacağını düşündüysem de Yg biliyo işini :)

    YanıtlaSil