28 Mayıs 2013 Salı

T-ARA AMERİKA'YI SALLADI

          T-ara'nın en popüler 4 üyesinden oluşan T-ara N4'ün son Amerika çıkartması uzun zamandır beni en çok güldüren şey oldu. Yaptığı her açıklamayla beni benden alan CCM(T-ara'nın bağlı olduğu şirket) bu sefer kendini bile aştı.

           Peki olay nasıl oldu ona bir bakalım önce. CCM durduk yere Chris Brown'un T-araN4 grubunu çok sevdiği ve onlar için Amerikan promosyonlarına yardım etmek istediklerini açıkladı. Her mantıklı insan gibi benim tepkim de "yok artık deve" oldu. Sonra daha da ileri giderek T-ara'nın Countryside Lifes şarkısının 4 farklı versiyonunu yapacağı ve her bir versiyon için Snoop Dogg, Chris Brown, T-Pain ve Ray J gibi ünlü isimlerle çalışacağı haberleri geldi. Bu haberlerle iyice allak bullak olsa da kafam bunun altında bir bit yeniği olduğundan emindim.

          CCM'in açıklamasına göre geçen sene Hwayoung gruptan şutlanmadan önce gruba alınacağı açıklanan Dani isimli 16 yaşındaki bebe küçüklüğünden beri Chris Brown'u tanıyormuş. Chris Brown Dani'nin Amerika'da olduğunu öğrendiğinde onu bir programına davet etmiş. Dani de eli boş gitmemiş T-ara N4 grubunun son şarkısının klibini götürmüş yayında ve Chris Brown'a bunu izletmiş. Tabii ki de Chris Brown kızların ne kadar yetenekli(!) olduğunu görünce T-ara N4'ü Amerika'ya davet etmiş ve kendi konserinde açılış yapmalarını istemiş. Bu arada bilmeyenler için paylaşayım Chris Brown'un aklını başından alan şarkı bu:

           Bunu fırsat bilen CCM durmaksızın açıklamalar yaptı. Kızların Amerika'da nasıl ünlü olacakları, Kore'yi en güzel şekilde temsil edecekleri ve yurt dışında ne kadar sevildikleri hakkında haberler yaptırdı. T-ara skandalını takip eden herkes CCM'in ne kadar boş boğaz bir ceoya sahip olduğunu bilir. Bu sefer de kimseyi şaşırtmayarak o çenesini açtı. Geçenlerde Sports Seoul'ün ofisini basarak çalışanlara küfretmişti:D Peki sonuç ne oldu? Buyurun sizi T-ara N4'ün Amerika'daki müthiş performansıyla baş başa bırakıyorum:D


        O kadar yaygara havuz başında toplasan 150 kişiye(ki bu kişilerin T-ara N4'ün kim olduğuyla ilgili en ufak bir fikri bile yok) verilen mini konser(muhtemelen tek şarkı söylediler ya neyse) için miydi? CCM'in son açıklamasına göre olay tatamen bir kültürel farklılıktan ortaya çıktı. Nasıl bir kültürel farklılıksa Chris Brown havuz partisi için kızları isterken, CCM Chris Brown'un açılışını yapmak için olduğunu sandı:D 
          Bence olay şu şekilde gelişti. (Yazının bu noktadan sonrası tamamen spekülasyondur ama CCM'in saçma sapan açıklamalarından daha mantıklı olduğu kesin)
Dani, Chris Brown'u tanıyordu ve CCM bunu kullanmak için Dani'nin eline T-ara N4'ün klibini tutuşturarak Chris Brown ile görüşmesi için Amerika'ya gönderdi. Chris Brown klibi izledi ve muhtemelen hoş hatunlar tanışsak ya diye düşündü ve kızları Amerika'ya davet etti. Korelilerin T-ara'ya olan nefretini Amerika'da başarılı olmakla yok olacağını düşünen CCM Kore promosyonlarını yarıda kesip kızları Amerika'ya gönderir göndermez yalan yanlış açıklamalar yapmaya başladı. Amaç muhtemelen Kore'nin dikkatini çekmekti çünkü skandal sonrası çıkan tüm T-ara şarkıları ve T-ara N4'ün şarkısı listelerde başarısız oldu. 
          Ama anlayamadığım kısım şu ki CCM T-ara N4'ün Amerika'da başarılı olcağını gerçekten düşündü mü? Burada da 3 ihtimal var:
1- CCM T-ara N4'ün Chris Brown yardımıyla başarılı olacağını düşündü. CCM'in pek akıllı olmadığını biliyoruz ama bu derece hayal dünyasında yaşadıklarını sanmıyorum açıkcası. Kızların ne düzgün sesi ne de Amerikalıların takdir edebileceği tarzda güzellikleri var. Ayrıca Psy gibi değişik ve eğlenceli bir karaktere de sahip değiller. CCM gibi büyük bir şirketin onlarca çalışanı vardır piyasa araştırması yapmak için. Bu kadar da salak olamaz hepsi herhalde.
2- CCM T-ara N4'den bir halt olmayacağını zaten biliyordu ve şeytani aklını kullanarak durumu T-ara'nın lehine çevirmeye çalıştı. Malum her T-ara haberinin altına netizenler bolca defolun gidin başka ülkeye yazar. Ama ilk defa bu havuz partisi olayından sonra netizenler T-ara'dan Kore'ye geri dönmelerini çünkü dışarıda onları utandırdıklarını söyledi:D Acaba CCM bunu önceden düşündü mü? Biz dışarıda o kadar rezil olalım ki insanlar bizim Kore2ye dönmemize ve burada promosyon yapmamıza karışmasın diye mi düşündü. 
3-CCM olası ırkçı saldırılar halinde mağdur rolünü oynayıp az da olsa sempati kazanmaları için mi gönderdi kızları? Şimdiye kadar bildiim kadarıyla herhangi bir ırkçı yaklaşım olmadı kızlara karşı. O yüzden bu ihtimal biraz uzak duruyor.

      CCM'in amacı neydi hiç bilemiyorum ama sırf bu komik video hatırına teşşekkür etmek istiyorum kendisine. Ayrıca konseri izleyen kalabalığın heyecanları da yüzlerinden okunuyor hani:D

  










13 yorum:

  1. öncelikle yazın için teşekkürler :) t-ara'dan bir şey çıkacağını zannetmiyordum zaten. skandallarını özel olarak takip etmesemde takip ettiğim bir kaç sitede gördüğüm kadarıyla birbirlerinin arkalarından konuşma olaylarını biliyorum başka varsa da aklıma gelmiyor ama videolarla kanıtlanmıştı insanlar nefretini kusmuştu ve son olarak onlar çıkıp birbirimize şaka yaptık(!) demişti.(daha doğrusu öyle diyorlar) bunun üstüne t-ara n4'ün gidip chris brownla yok şarkı çıkaracaklar mv çekicekler haberlerinin üzerine bir de Snoop Dogg, T-Pain ve Ray J gibi ünlü isimlerle çalışacakları haberi bana tam bir deli zırvası geldi. hayır yani t-ara bu denli bir çöküş yaşamadan önce de pek sevilen çok dinlenen bir kız grubu olduğunu düşünmüyorum. burdan çok seviliyor mv'lerinin altına güzel yorumlar yapılıyor gibi görünebilir belki ama kore'de durum hep farklıdır. korede daha çok sevilen girls generation gibi bir grup varken, ki bu kızların tarzları bu ünlü isimlerle uyuşmuyor bile. hani belki bir ihtimal 2ne1 ama gereğide yok. t-ara ne ki yani cidden? onları ezdiğim felan yok küçükte görmüyorum ama gerçekten onların kpop'a ne gibi katkıları olmuşta bu denli yok chris'le mvler şarkılar olacak felan? tamam chris o kızı tanıyor olabilir ama hatır için birlikte şarkı söylenmez. kızın chris'e gösterdiği(arkadaşımmışcasına chris demeye devam ediyorum skjhdshdlk) videoyu izledimde şimdi chris bu şarkıdan etkilendiyse(!) yok artık. ben bu kızlara hala yakınlık gösteremedim. belki birileri gelir yazını okur t-aracılar coşarlar sakin ol şimdiden ki sanmıyorum gerçi:D anti değilim ama hoşlanmıyorum kendilerinden ilk defa da kendileri hakkında eleştiri yapıyorum.sen yazınca gaza geldim:D bunlar benim düşüncelerim kimseye laf etmekte düşmez! dhjgdjghsdhg gerçekten bu kadar abartıldığını düşünmemiştim. yazın için teşekkürler:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. T-ara aslında yükselen bir kız grubuydu skandallardan önce. Roly Poly, Lovey Dovey çok başarılı olmuştu Kore'de ama T-ara gibi tüm başarısı imajının altında yatan bir grubun ilk skandalında dağılması şaşırtıcı değil bence.

      Kızların videoda sesi bile çıkmıyor. Tam rezillik. Chris Brown kendi konserinin açılışını yapmak için niye bu tipleri istesin ki?

      Sil
    2. bilmiyorum bana göre hala tırt bir grup. sıradan kpop kız grubu seslerine sahipler işte. chris brown'da arkadaş hatrına bu grupla iş birliği yapmaz. yani ne bileyim, bu videodan sonra içinde bi iş birliği gibi bi düşünce varsa(yok canım) bile oda gitmiştir herhalde.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. bu arada bir t-ara yazısından çok cl'in yeni şarkısıyla ilgili yazını bekliyodum:D

      Sil
    5. Haftalık satış rakamları açıklansın o zaman yazıcam Cl yazımı:D Hala bazı gariban bjler şarkının "başarılı" olduğunu düşünüyor. Tezimin ispatı için o rakamlara ihtiyacım var.

      Sil
  2. Korelilerin şu ABD fantezisine bayılıyorum. Vaktinde Se7en, Wonder Girls, SNSD ABD'yi yıktı geçti zaten, millete sorsan insanların dillerinden düşmedi. Halbuki yaptıkları küçük bir yerde sahneye çıkmak, şarkıları birkaç bin satsın diye dua etmek. Amerika'nın standartlarında değil kpop, orada beklenen bir fırtına estirmeleri için PSY gibi alışılmamış bir şey olması lazım- ki o da planlanmış bir şey değildi malum. Kısa şortlarla dans eden çıtır kızlar Amerika için yeni bir şey değil. Kaldı ki Amerikan insanının çekiklerden tek beklentisi de iki gram karate üç gram şebeklik.

    Will Smith sırf Jay Park için Kore'ye geldi dediler yahu. :D Hatta YG binasına geldi diye YG'yi Jay Park'ın sahnesini çalmakla suçladılar. Halbuki adam filminin tanıtımı için tüm dünyayı dolaşıyor. Karısının arkadaşının bilmemnesinden Jay Park önerisi alıyor, tamam o zaman filmin Kore'de yayımlanan versiyonuna Jay Park şarkısı koyalım diyor. Bizimkiler de heyecanlanıyor "Jay Park'ın ünü te ABD'den duyuldu, will Smith peşine düştü, ABD'den Kore'ye sırf onun müziği için geldi, After Eart'ün soundtracklerini Jay Park yapacak!!" diye.
    Aynı şekilde will.i.am reklam projesi kapsamında (bkz. intel ultrabook) dünyayı dolaşmaya, dünyanın çeşitli köşesindeki ülkelerin sanatçılarıyla parçalar yapmaya başladı. Seul durağında da 2NE1 ile çalıştı. (take the world on) Millete sorsan will.i.am 2NE1 kızlarının ışığına kapılıp buraya geldi. :( Tabii Kore'de duran onca grup arasında 2NE1'ın Jay Park'ın seçilmesi güzel bir şey ama bir grubu, şarkıcıyı seviyorsan seviyorsundur. Amerikalıların onayına gerek yok ki. Geçen Kore dergisinin birinde de "dünyanın dört bir yanından şarkıcılar beste versin diye GD'nin kapısında yatıyor" diye bir cümle vardı. Diyecek sözüm de kalmadı artık. Aksine, T-Ara'nın bu performansı bildiğin küçük düşürücü, utanç verici olmuş. Onlar adına utandım burada. Havuz partisinde iki tane kıvıracak kız arayıp bulmuşlar sadece, muhabbet bu. Kimseciklerin de umurunda değiller, yan tarafta dans eden bikinili kızlar bile daha çok ilgi çekmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore sinema piyasası son yıllarda çok büyüdü. Seyirci sayısının artmasıyla birlikte hollywood filmlerinin Kore galalarına önem verilmeye başlandı. Medyanın dikkatini çekmenin en kolay yolu da yerel ünlüleri kullanmak. Jay Park olayının aslı da bu zaten. Yok efendim neymiş karısı önermiş falan feşman. Adamlar bir yerel ünlüyü kullanıp promosyonlarını daha ilgi çekmek istediler o kadar. Aynısı Iron Man 3 galasında da oldu. Sanki adamlar J.K Tiger ve ailesine çok mu bayılıyorlardı. Kore'de dağıtımı yapan firma onları buldu getirdi sadece.

      Hiçbir idol grubunun(kendi favorum Big Bang dahil) Amerika'da şansı yok. Onlar 2000lerin başında aştılar bu boyband-girlband işlerini. Ama Korelilerin bunu idrak edebildiğini sanmıyorum:D

      Sil
  3. Baksana yetenek kaşifi Chris Brown'a :)

    Originally, Core Contents Media had claimed that the video that had surfaced was their first performance and that Chris Brown had come on to their second performance and introduced them. But now a new video of another performance has surfaced where the girls were cut off rather rudely by Chris Brown.

    The girls had been performing to their song, but suddenly Chris Brown cut in, demanding that the DJ cut the music off to promote his new song, saying, "My new single featuring Aaliyah is called 'They Don't Know'," and continued to talk as the girls looked on, confused.

    He only started the music again once he was done, and once the music came back on, it started at the cut off point, making the girls scramble back to their places.

    When the girls were done (again cut off prematurely), someone even shouted, "Boo, get off the stage!".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Allahım ne yani bu gördüğümüz bir de iyisi miymiş? o_0 Şaşırmasım insanların yuhalamalarına:D Sen bekle snsd çıkarsın ingilizce albümünü, onlarada bu tarz tepkiler gelecek. Gerçi Sm daha akıllıdır kızları salmaz böyle ortalık yerlere.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Şaşırdım gerçekten ne kadar aciz insanlar var bu yazıyı ekleyen kişi yada bir sikim bilmeden yorum yapan kişiler gibi gidip kendinizi atın bir yerden lütfen bu iyiliği yapın bi bok olmadan ortada sadece sürtük ryu nun iftirasına inanarak t-ara yi böyle yargılıyorsun daha bişey demicem sadece hiç o kızlara üzülmediniz mi ya hayallerı gitti onların bi dol suratlı fahişe yüzünden siz de fan olun olmayın fark etmez onları boyle yargılayıp kotuleyemezsiniz bu yaptığınız haksızlık yalan söyleyip iftira atan t-ara değil madur olan t-ara iken onları bu şekilde görmeniz haksızlık

    YanıtlaSil
  6. Şaşırdım gerçekten ne kadar aciz insanlar var bu yazıyı ekleyen kişi yada bir sikim bilmeden yorum yapan kişiler gibi gidip kendinizi atın bir yerden lütfen bu iyiliği yapın bi bok olmadan ortada sadece sürtük ryu nun iftirasına inanarak t-ara yi böyle yargılıyorsun daha bişey demicem sadece hiç o kızlara üzülmediniz mi ya hayallerı gitti onların bi dol suratlı fahişe yüzünden siz de fan olun olmayın fark etmez onları boyle yargılayıp kotuleyemezsiniz bu yaptığınız haksızlık yalan söyleyip iftira atan t-ara değil müdür olan t-ara iken onları bu şekilde görmeniz haksızlık

    YanıtlaSil