29 Ağustos 2013 Perşembe

Bir VIP Olarak K-pop Gruplarını Tanıma Klavuzu

   Malum Kpop piyasasında tonlarca idol grubu var. Kendi adıma konuşursam kulağıma hoş gelen her şarkıyı dinlerim ama gruplarla ilgili pek bir bilgim yoktur. Şimdiye kadar grupları her zaman Big Bang ile olan bağlantıları ya da üyelerin Big Bang hakkında söyledikleriyle kodladım. Ve iddia ediyorum ki tüm Kpop'u tanımanız için gereken tek şey Big Bang'i iyice tanımak çünkü herşey ve herkes bir noktada Big Bang ile ilintili.(Facebook'da Miley'in Mtv VMA performansıyla ilgili ilüminatinin işiydi diyen zeka küpü hanım kızımızdan feyz alarak bu bağlantıları ilimünatiye bağlıyorum ben de )


1-Snsd: "GD'nin 4 üyesinin önünde sarhoş dans ettiği kız grubu." ,"Seungri'nin sınıf arkadaşı olan Yuri'nin üyesi olduğu kız grubu." "2008 Gayo Daejun'u için Daesung ve Seungri'nin iki üyesiyle parodi çektiği kız grubu", "Taeyang'ın grup üyelerini ekerek konserine gittiği grup."

2-Dbsk: "Seungri'nin fanı olduğu Junsu'nun eski grubu", "Seungri ile aynı yerde büyüyen Yunho'nun grubu", "Top ile yakın arkadaş olduğu iddia edilen Jaejoong'un eski grubu"

3-Super Junior: "Gd'nin çocukluk arkadaşı olan Kangin'in üyesi olduğu grup."

4-2PM: "Eski Yg traineesi ve Gd&Taeyang'ın arkadaşı Jun.k'nin grubu."

5-Beast:  "Gruplarında bir adet Gd'nin kıyafetlerini yakından takip eden, Brave Brothers ile birleşip One of A Kind'a olan sevgilerini bir nevi remake sayılabilecek you got nerves şarkısını yaparak ifade eden kişiyi çakma Gd bulunduran grup." " Big Bang'den çıkış yapmadan hemen önce çıkarılan Sol-1, şimdiki adıyla Hyunseung'un üyesi olduğu grup."

6-Wonder Girls: "2007-2008 arasında Big Bang ile defalarca aynı sahneye çıkan kız grubu", "Gd'nin adının aşk dedikodularına karıştığı Sohee'nin üyesi olduğu grup." "Top'ın bir dönem birlikte Music Bank sunuculuğu yaptığı Sohee ve Sunye'nin üyesi olduğu grup."

7-Exo: "Psikopat fanları tarafından bir üyesini duşta crayon söylerken kaydedilen grup."

8-2NE1: "Big Bang ile aynı şirkette olan, çıkışını bir Big Bang düeti ile yapmış grup." "2012 Mbc Gayo Daejun'unda Fantastic Baby esnasında sahneye atlayıp sahneyi katleden grup.", "Gelmiş geçmiş en ruh hastası shipperlar olan Daragonların GD'ye yakıştırdığı kızın üyesi olduğu grup." "GD&TOP ile düet yapan Park Bom'un üyesi olduğu grup."

9-2AM: "Twitter üzerinden biraz zorlamayla da olsa Gd ile arkadaş olan Jo Kwon'un üyesi olduğu grup."

10-Infinite: "Bir dönem Big Bang ile aynı binada yaşayan grup." "Bir üyesinin izlediğim tüm weekly idol bölümlerinde Top'ı seçtiği grup."

11-Miss A: "Top'ın ödül verirken yüzüne baktı diye gözlerini alamadı manşetli anlamsız haberlerin yapıldığı kızın üyesi olduğu grup."

12-Teen Top: "Üyelerinden birinin GD, bir diğerinin Top fanboyu olduğu, Gd&Top promosyon yaparken onlarla tanışma şerefine nail olan grup."

13-Sistar: "Üyelerinden birinin Top'ı korkunç diye adlandırdığı grup."

14-4Minute: "Seungri'nin katıldığı programda çift olduğu Hyuna'nın grubu (bir nevi Hyuna ve diğerleri)"

15-Kara: Seungri'nin çocukluk arkadaşı olan Go Hara'nın - kendisini Seungri'ye yapma niyetindeyim- üyesi olduğu grup.", "Zamanında Daesung'a ısrarla yazmasına karşın Daesung'un bir türlü yüz vermediği ve hatta Family Outing programında telefonunu vermeyi reddettiği kızın üyesi olduğu grup."

16-F(x): "Gd'nin bir üyesi için sevimli dediği kız grubu." ," Gd kendisini instagramda takip ettikten sonra fanlardan tırsıp hesabını silen kızın üyesi olduğu grup."

17- Ft. Island: "Seungri'nin Tayland'a sürttüğü elemanın üyesi olduğu grup."

18- CN Blue: " Daesung'la Night After Night programının sunucularından biri olan, ayrıca Daesung ile birlikte Running Man tarihinin en komik bölümünde konuk olan Jung Yong Hwa'nın üyesi ve lideri olduğu grup."


Edit: yukiisvip'nin paylaştıklarını da eklemwyw karar verdim. Bu klavuzu günden güne genişleterek el kitabım yapacağım bu gidişle.

19- Block B: " Her iki laflarından birinde Zico'yu GD ile karşılaştırmayı kendilerine misyon haline getirmiş fanlara sahip olan grup."

20- Mblaq: "Üyelerinden Mir'in Seungri'yi küçüklüğünden beri tanıdığı ve Seungri'nin çıkış yapmadan önceki popülaritesinden Strong Heart programında bahsettiği grup."

21-B.A.P: "Bazı acımasız fanlarının TOP'ın başyapıt niteliğindeki resmini hunharca ikiye bölüp Himchan denilen üyeyle karşılaştırma gafletinde bulunduğu grup."


Eminim atladığım bağlantılar vardır. Siz başka biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim:D





16 Ağustos 2013 Cuma

YG'nin Bu Seneki En İyi Planı


   Malum bu sene Yg için pek de iyi gitmiyor. Geçen senenin ihtişamından sonra Yg'nin bu sene düştüğü hal herkesi şaşırtıyor. Önce Lee Hayi'yle umduğu sükseyi yapamayan Yg,  sırayla Cl ve 2ne1'ın pek de şaşırtıcı olmayan başarısızlığıyla kötü bir sene geçirmeye devam ediyor. Psy'ın yeni şarkısı, satışları iyi olmasına rağmen beklenilen ilgi ve takdiri göremedi.


     İşte bu kara tablo içindeyken Yg bugün bu seneki en mantıklı işini yaptı ve  Seungri için +18 bir teaser yayınladı. Hemen memo abazaya bağladı demeyin çünkü gerçekten mantıklı bir açıklamam var :D Önce bu güzel teaserı bir daha izleyelim.

 

    Öncelikle şunu kabul edelim ki Seungri'nin bu saatten sonra üzerine yapışan "sapık" imajından kurtulması imkansız. O yüzden artık televizyona çıkıp "sevgilimle ilk karda el ele tutuşup lunaparka gitmek istiyorum ehehehe" zırvalıklarını yapmasının bir manası yok. Realist olalım Seungri ne yaparsa yapsın , ne söylerse söylesin netizenler sürekli havlu atma, boğma yorumları yapacak. İşte bu durum Seungri'ye sonsuz özgürlük veriyor. Nasıl olsa ne yaparsa yapsın imajı bundan daha kötü olamaz.


  İkinci olarak 2011 döneminde vip olanlar hatırlar. Vipler haricinde neredeyse kimsenin VVIP albümünden haberi yoktu. What can I do aslında insanların gayet sevebileceği bir şarkıyken, Yg gereken tanıtımı yapamamıştı ya da yapmamıştı. Şimdi bu teaser ve son skandalının verdiği gazla herkesin haberi olacak. Pek kıymetli netizenler Seungri hakkında nefret dolu yorumlar yazarken aslında bir yandan da onun reklamını yapıyor olacaklar. Aynı Exo'ya olduğu gibi. Netizenler bir yandan Wolf'a saydırırken bir yandan istemeden de olsa isimlerini daha geniş bir kitleye duyurdular. Ayrıca unutmamak lazım ki bu makaleleri okuyanlar sadece yorum yapan insanlardan ibaret değil, trendingde haberi görüp tıklayan bir sürü insan var. Yani Yg'nin para verip yaptırdığı onca media playi netizenler Seungri için bedavaya yapacak.
 
    Son olarak Yg Seungri'nin albümünün +18 olmayacağını söyledi ki bunu da çok takdir ettim. Malum Seungri'nin fan kitlesi Gd'ninki gibi geniş bir yaş aralığında değil ve çoğunlukla reşit olmayan bir kesimden oluşuyor. Bir yandan +18 teaserla reklam yaparken, bir yandan yaş sınırı olmayan bir albüm yaparak satışları düşürmemek çok mantıklı olmuş.

  Ayrıca ben Gd'nin albümünün Seungri'yi kötü etkileyeceğini düşünmüyorum. Hatta ikisinin beraber promosyon yapması Seungri'nin albüm satışlarını arttırabilir bile. Çünkü sadece Gd'nin albümlerini almak için müzik markete giden insanlar var. Bu kesime bu taktikle yakın tarihte yayınlanmış bir Seungri albümü aldırılabilinir bu taktikle.

  Seungri'nin promosyonları başlamadan önce bir iki şeyin üzerinde durmak istiyorum. Bir fan olarak albümü alamasak ya da konserlerine gidemesek de yapabileceğimiz şeyler var. Bunlar:

-Youtube izlenme sayıları gaon'un sosyal medya listesine dahil ediliyor ve Music Bank'da puanlamaya dahil ediliyor. (işte bu yüzden  Cube Beast'in numaralarını yükseltmek için sahtekarlık  yaptı ve farkedilince istatistikleri hemen kitledi) Kimseden işini gücünü bırakıp youtube başına oturmasını beklemiyorum ama izlediğiniz zaman offical klibi izleyin.
- M Count Down için fb, twitter hesaplarımızla oy verebiliyoruz.

  Eminim tüm vipler Seungri'nin müzik programlarında ödül alıp kendi kendine teşekkür edip ağlamasını görmek istiyordur. Tekrardan bu unutulmaz sahneyi hatırlayalım:D