10 Haziran 2013 Pazartesi

CL'İN ŞARKISI GÜMLEDİ...AMAN NE ŞAŞIRDIM NE ŞAŞIRDIM.

    CL'in solo albüm yapmaması gerektiği ile ilgili  daha önce bir yazı yazmıştım.(bknz: http://memoisvip.blogspot.com/2013/02/neden-cl-solo-album-yapmamal.html ) Hepimizin bildiği gibi CL 28 Mayısda bir solo single yayınladı ve ukalalık etmek gibi olmasın beni tamamen haklı çıkardı :D
   
    Şarkıyla ilgili kişisel fikrimi söylemem gerekirse bence şarkı YG tarafından şimdiye kadar yayınlanan en kötü şarkı. Şarkının sevilesi hiç bir tarafı yok. CL tarafından yazılan şarkı sözleri anlamsız ve kopuk kopuk, müzik  One of a kind ve You got some nerve şarkılarının kötü harmanlanmış versiyonu gibi, klip desen bakın ne kadar da coolum temalı tipik YG klibi. Hal böyle olunca şarkının listelerde gümlemesi  kaçınılmazdı. Şarkının yayınlanmasının üzerinden sadece 14 gün geçmesine rağmen şarkı 16. sıraya geriledi bile.

     Rekabetin çok da yüksek olmadığı bu günlerde CL'in Secret'ın YooHoo şarkısına bile geçildiğini görüyoruz. 4Minute gurubunun 1 ay önce yayınladığı What's your name şarkısının 4. sırada olduğuna da dikkat çekmek isterim.

    Gaon geçtiğimiz cuma haftalık numaraları yayınladı ve CL ilk haftasında 21,339,677 DA alarak 4. olabildi. İlk haftasında bu kadar düşük DA aldığına ve listelerde hızlı bir şekilde alt sıralara düştüğünü göz önünde tutarsak bu şarkının yıllık Gaon top 100e girmesi bile şaibeli. Oysa Bom'un solo şarkısı Don't Cry 2011 yılının en başarılı 5. şarkısıydı. Daha önce de dediğim gibi CL'e solo vermek yanlış bir seçimdi. Onun yerine 2ne1'ın grup halinde bir şarkı yayınlaması daha mantıklı olurdu.

   Peki bu yazıyı yazmamın amacı ne? Sadece ve sadece bu gifi yayınlamak:P