28 Mayıs 2013 Salı

T-ARA AMERİKA'YI SALLADI

          T-ara'nın en popüler 4 üyesinden oluşan T-ara N4'ün son Amerika çıkartması uzun zamandır beni en çok güldüren şey oldu. Yaptığı her açıklamayla beni benden alan CCM(T-ara'nın bağlı olduğu şirket) bu sefer kendini bile aştı.

           Peki olay nasıl oldu ona bir bakalım önce. CCM durduk yere Chris Brown'un T-araN4 grubunu çok sevdiği ve onlar için Amerikan promosyonlarına yardım etmek istediklerini açıkladı. Her mantıklı insan gibi benim tepkim de "yok artık deve" oldu. Sonra daha da ileri giderek T-ara'nın Countryside Lifes şarkısının 4 farklı versiyonunu yapacağı ve her bir versiyon için Snoop Dogg, Chris Brown, T-Pain ve Ray J gibi ünlü isimlerle çalışacağı haberleri geldi. Bu haberlerle iyice allak bullak olsa da kafam bunun altında bir bit yeniği olduğundan emindim.

          CCM'in açıklamasına göre geçen sene Hwayoung gruptan şutlanmadan önce gruba alınacağı açıklanan Dani isimli 16 yaşındaki bebe küçüklüğünden beri Chris Brown'u tanıyormuş. Chris Brown Dani'nin Amerika'da olduğunu öğrendiğinde onu bir programına davet etmiş. Dani de eli boş gitmemiş T-ara N4 grubunun son şarkısının klibini götürmüş yayında ve Chris Brown'a bunu izletmiş. Tabii ki de Chris Brown kızların ne kadar yetenekli(!) olduğunu görünce T-ara N4'ü Amerika'ya davet etmiş ve kendi konserinde açılış yapmalarını istemiş. Bu arada bilmeyenler için paylaşayım Chris Brown'un aklını başından alan şarkı bu:

           Bunu fırsat bilen CCM durmaksızın açıklamalar yaptı. Kızların Amerika'da nasıl ünlü olacakları, Kore'yi en güzel şekilde temsil edecekleri ve yurt dışında ne kadar sevildikleri hakkında haberler yaptırdı. T-ara skandalını takip eden herkes CCM'in ne kadar boş boğaz bir ceoya sahip olduğunu bilir. Bu sefer de kimseyi şaşırtmayarak o çenesini açtı. Geçenlerde Sports Seoul'ün ofisini basarak çalışanlara küfretmişti:D Peki sonuç ne oldu? Buyurun sizi T-ara N4'ün Amerika'daki müthiş performansıyla baş başa bırakıyorum:D


        O kadar yaygara havuz başında toplasan 150 kişiye(ki bu kişilerin T-ara N4'ün kim olduğuyla ilgili en ufak bir fikri bile yok) verilen mini konser(muhtemelen tek şarkı söylediler ya neyse) için miydi? CCM'in son açıklamasına göre olay tatamen bir kültürel farklılıktan ortaya çıktı. Nasıl bir kültürel farklılıksa Chris Brown havuz partisi için kızları isterken, CCM Chris Brown'un açılışını yapmak için olduğunu sandı:D 
          Bence olay şu şekilde gelişti. (Yazının bu noktadan sonrası tamamen spekülasyondur ama CCM'in saçma sapan açıklamalarından daha mantıklı olduğu kesin)
Dani, Chris Brown'u tanıyordu ve CCM bunu kullanmak için Dani'nin eline T-ara N4'ün klibini tutuşturarak Chris Brown ile görüşmesi için Amerika'ya gönderdi. Chris Brown klibi izledi ve muhtemelen hoş hatunlar tanışsak ya diye düşündü ve kızları Amerika'ya davet etti. Korelilerin T-ara'ya olan nefretini Amerika'da başarılı olmakla yok olacağını düşünen CCM Kore promosyonlarını yarıda kesip kızları Amerika'ya gönderir göndermez yalan yanlış açıklamalar yapmaya başladı. Amaç muhtemelen Kore'nin dikkatini çekmekti çünkü skandal sonrası çıkan tüm T-ara şarkıları ve T-ara N4'ün şarkısı listelerde başarısız oldu. 
          Ama anlayamadığım kısım şu ki CCM T-ara N4'ün Amerika'da başarılı olcağını gerçekten düşündü mü? Burada da 3 ihtimal var:
1- CCM T-ara N4'ün Chris Brown yardımıyla başarılı olacağını düşündü. CCM'in pek akıllı olmadığını biliyoruz ama bu derece hayal dünyasında yaşadıklarını sanmıyorum açıkcası. Kızların ne düzgün sesi ne de Amerikalıların takdir edebileceği tarzda güzellikleri var. Ayrıca Psy gibi değişik ve eğlenceli bir karaktere de sahip değiller. CCM gibi büyük bir şirketin onlarca çalışanı vardır piyasa araştırması yapmak için. Bu kadar da salak olamaz hepsi herhalde.
2- CCM T-ara N4'den bir halt olmayacağını zaten biliyordu ve şeytani aklını kullanarak durumu T-ara'nın lehine çevirmeye çalıştı. Malum her T-ara haberinin altına netizenler bolca defolun gidin başka ülkeye yazar. Ama ilk defa bu havuz partisi olayından sonra netizenler T-ara'dan Kore'ye geri dönmelerini çünkü dışarıda onları utandırdıklarını söyledi:D Acaba CCM bunu önceden düşündü mü? Biz dışarıda o kadar rezil olalım ki insanlar bizim Kore2ye dönmemize ve burada promosyon yapmamıza karışmasın diye mi düşündü. 
3-CCM olası ırkçı saldırılar halinde mağdur rolünü oynayıp az da olsa sempati kazanmaları için mi gönderdi kızları? Şimdiye kadar bildiim kadarıyla herhangi bir ırkçı yaklaşım olmadı kızlara karşı. O yüzden bu ihtimal biraz uzak duruyor.

      CCM'in amacı neydi hiç bilemiyorum ama sırf bu komik video hatırına teşşekkür etmek istiyorum kendisine. Ayrıca konseri izleyen kalabalığın heyecanları da yüzlerinden okunuyor hani:D