26 Şubat 2013 Salı

Niye Sevdiğimi Bilmediğim Şarkılar

Ne kadar düşünürsem düşüneyim niye sevdiğimi keşfedemediğim şarkılar var. Aslında kendi standartlarımı düşününce nefret etmem gereken bu şarkıları tuhaf bir şekilde seviyorum.

1-Orange Caramel- Lipstick: Her zaman Kore kızlarının ciyak ciyak şarkı söylemesinden yakınan ben bu şarkıya bayılıyorum. Hem klibi çok eğlenceli hem de canlı performansı. her ne kadar kızların sesi canlı söylerken kötü de olsa, o absürd kıyafet ve danslar affettiriyor.



2-Rania-Dr. Feel Good: Klip yasaklandı haberini okuduğum zaman merak edip izlemiştim. Hem klip hem de o bacakları aça aça dans ettikleri sahne çok ucuz duruyor....ama ben yine tuhaf bir şekilde sevdim:D En çok mırıldandığım şarkılardan biri oldu. Bu arada Teddy Riley şarkısıdır ve The Boys'dan kat be kat daha iyidir benim gözümde.


3-Dal Shabet- To Be or Not To Be:  Aegyo patlaması yaşayan bu grubun bu salak şarkısını sevmemin hiç bir açıklaması yok ama virüs gibi girdi beynime şarkı.İkki  Rokki Kirokki diye kafamda çalıyor sürekli.


4-After School-Ah: Normalde After School fena grup değildir. hatta Because of You gibi gayet hoş şarkıları da vardır ama mp3 çalarımda en çok dinlediğim After School şarkısı Ah'dır. Belkide ilk duyduğum kız grubu şarkılarından biri olduğu içindir bilemiyorum.


5-Secret-Magic: Kore şarkılarında beni en rahatsız eden şeylerden biri de kötü İngilizce telafuzlardır. Benim mantığıma göre eğer o kelimeyi ya da cümleyi telafuz edemiyorsan koymamalısın onu şarkıya ama gelin görün ki kızların magic bile diyemedikleri bu şarkıyı seviyorum.

6-Super Junior-Superman: Super Junior'ın hiç bir şarkısını sevmemiş olan benim kendilerini övmek için yaptıkları ve 0-6 yaş grubu seviyesinde şarkı sözleri olan bu şarkıyı sevmemin hiç bir açıklaması yok. Bam baram bam bam bam...

7- F(x)- Nu abo: F(x) belki de açık ara en sevmediğim SM grubudur. Hem üyeler hem şarkılar hem de konseptler paket olarak çok itici ama Nu Abo gibi süpersonik anlamsız bir şarkıyı sevebiliyorum tuhaftır. Geri bunun Park Min Young'un City Hunter kamera arkasında yaptığı makyaj dansıyla da ilgisi olabilir emin değilim.

Çanlar TOP İçin Çalıyor

   
    Son zamanlarda TOP'ı görmeye katlanamamaya başladım. Arada bana gelirler böyle, bir süre sayıp sövdükten sonra ya yeni bir resmini görür, ya da bir konserde izler barışırdım kendimce TOP'la ama bu sefer öyle olmuyor. Ne havaalanı resimleri ne de izlediğim Alive Tour dvdsi geçirmiyor ona olan sinirimi. "Sen oturduğun yerden sinirlensen ne yazar sana ne? Hem sen kim oluyorsun ki?" diyebilirsiniz ama sinirlendiğim gerçeğini değiştirmiyor.
   Aslında sinirim ta Alive promosyonlarına dayanıyor. Şu hayatta en nefret ettiğim şeylerden biri birisinin bana yaptığı işi zorla yaptığı hissini vermesi. Misal bir bankaya giderim gişedeki kadın bin bir afrayla yapar işimi. Ben de sinir olurum çünkü o onun işi. Bana mı sordu sevmediği mesleği seçerken? bana surat yapmaya ne hakkı var? İşte aynı haltı TOP da yiyor son 1 senedir.
   Kore konserinde sanki sahneye sürüklenmişcesine bin bir suratla sahnede durmuştu(bakın durmuştu diyorum çünkü sadece durdu o kadar!) Konser sonrası twitterda bazı mal blacjackler #GoodbyeTOP diye trending yapmışlardı. O zaman çok sinirlenmiştim çünkü Yg'nin söylediğine göre TOP hastaydı. Evet hastalığının konser gününe denk gelmesi büyük bir talihsizlikti çünkü Koreli fanlar o konseri 1 yıldır bekliyorlardı ve böyle bir Top görmeyi hak etmiyorlardı ama sonuçta bu bir hastalık durumuydu ve hoş görülmesi gerekiyordu. TOP'ın hastalığının 1 yıl süreceğini nereden tahmin edebilirdim ki?
    2012 yılında Big Bang Kore tarihinde görülmemiş bir büyüklükte bir konser turu yaptı ve dünyanın büyük bir kısmındaki fanlarıyla buluştu. Peki fanların yıllarca hayalini kurdukları ve hatırı sayılır paralar ödedikleri bu konserlerde kendini vererek, azıcık da olsa çaba göstererek ortaya bir şeyler koymaya çalışan bir TOP'ı görmeyi hak etmiyorlar mı? Kafana sevimli bir şapka taktın, gittin Daesung'u ıslattın ve misyonun tamamlandı öyle mi? Paşamız bir kaç ingilizce cümle hazırlayıp fanlarla iletişime geçme zahmetinde bile bulunmamış. Sadece yakışıklı heykel gibi sahnede duruyor. Benim bir zamanlarda tanıdığım sadece yakışıklılığıyla tanınmak istemeyen rape kendini adamış TOP bu değil.
    Biz vipler başkaları playback yapınca ya da sahnede çuvallayınca  dalga geçmeyi iyi biliyoruz ama bence 2012'nin en berbat 2 performansı Big Bang'den geldi. Birisi Çin'de katıldıkları moda şovundaki performansları, bir diğeri de A-Nation konseri. A_Nation konseri sonrası yine TOP'ın isteksizliği tartışma konusu olunca TOP fanları hafta içi Alumni çekimlerinde ve hafta sonları da konserde olduğunu, bu tempoda kimsenin enerjik olamayacağını söyleyerek savunmuştuk TOP'ı. Birkaç gün sonra öğrendik ki 2 hafta önce yönetmen krizinden ötürü Alumni çekimleri durmuş yani paşamızın 2 hafta dinlenmiş haliymiş o!
   Seul Müzik ödüllerindeki isteksiz tavrı, çalışmadığı halde Gaon Müzik Ödüllerine katılmaması... liste uzar gider. Eğer ki artık Big Bang grubunun bir parçası olmak istemiyorsan ayrıl.Oyuncu mu olmak istiyorsun ol! Ama şunu unutma ki sen bir oyuncu olarak kendini ispatlamış bir insan değilsin. Into the Fire'daki rolünle şansın yerinde gitti ama hala bir diziye katılacağın dedikodusu çıkınca, knetizenler diziyi katledeceğinden bahsediyor. Aktör olmadan aktör tribine girdin sen.
   TOP o gereken hırsı oyunculuk konusunda da göstermiyor açıkcası. Alumni promosyonları başlamadan önce bir dizi çekebilirdi ama o Japonya'ya alışveriş yapmayı tercih etti. Haziranda Alumni promosyonları başlayacak, sonrasında YG fanily dünya turu başlayacak. Son olarak da Big bang albüm hazırlıkları başlayacak ve TOP'a dizi ya da başka bir film çekecek bir zaman kalmayacak.
   TOP oyunculuk yapmış ya da şarkı söylemiş benim için gerçekren önemli değil. Benim tek önemsediğim kısım yaptığı işi severek yapması ve sahnede surat asmaması.Bu tarz hareketleri yüzünden TOP'ın fan kitlesi gittikçe azalıyor. Farkındaysanız twitterda çeviri yapan Koreli viplerin büyük kısmu GD fanı ya da diğer üçlünün fanı. ben hiç doğru düzgün bilgili bir TOP fanı kvip ile karşılaşmadım. TOP sırtını fandoma değil halkın geneline yslamak istiyor ama unutmamak lazım ki halk en ufak bir skandalda ünlülere sırtını dönüyor fandomların aksine. ayrıca 2010 yılından bu yana halkın gözündeki popülaritesini de yitiriyor. Misal 2010 yılında Mnet'in binlerce kişiyle yüz yüze yaptığı anketlerde en popüler 4. idol iken 2012 yılında 14. sıraya düştü. Çektiği solo reklamlara baktığımızda da durum pek iç açıcı değil. 2012 yılını bir tek Fubu reklamıyla geçirdi TOP ve onu da bu sene kaybetti.
     Belki de Alumni çok başarılı olur ve TOP da bu filmden sonra bir oyuncu olarak kariyerini sağlamlaştırır ama eğer Alumni gişede gümlerse bu rol TOP'ın sinemalarda oynadığı son başrol olur. Bir daha da hiç bir yapımcı onu başrol seçerek riske girmez. Fanların fazlalığı gişe de gözle görülür bir fayda getirmez bu yüzden viplere de güvenemez TOP. Jaejoong'un son filmi 200 bin gişe yaptı. Neymiş demek ki popüler idol=/= gişede başarı.
     Nereden bakarsam bakayım eğer böyle devam ederse ne TOP'ın durumu ne de geleceği pek parlak görünmüyor gözüme. En kısa zamanda silkinip kendine gelmesi dileğiyle.


19 Şubat 2013 Salı

Neden CL Solo Albüm Yapmamalı?


Ben CL'in albümü tutmaz dediğimde twitterdan bir arkadaş nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun diye sordu. Bunu tahmin etmek için medyum olmaya gerek yok üzerinde birazcık beyin fırtınası yaptığımızda siz de bana hak vereceksiniz. Ben size tezimi sunuyorum kabul edip etmemek size kalmış.

1- İlk albümden bu yana 2ne1'ın albüm satışları düşüşe geçti. Bunda şarkıların önceden dijital olarak satışa çıkmalarının etkisi de olsa 2ne1'ın fanlarının geçtiğimiz 3 sene içerisinde azaldığı bir gerçek. Şu anda 2ne1 ancak uzun vadede 100bin albüm satabilen ve 14binlik stadyumu konserlerinde dolduramayan bir grup. Cl bu grubun lideri olmasına rağmen bu grubun en popüler üyesi bile değil. Bom açık ara Kore'de daha popüler. Uluslararası fanlar arasında Cl daha popüler olabilir ama konu satışlar olunca paraya çevrilemeyen sevgi, sevgi değildir:D
Şimdi bir tahmin yapıp CL'in  albümünün ne kadar satacağını tahmin edelim. Benim tahminim maksimum(ki baya bir maksimum tuttum) 30bin. Kore'de bir full albümün satış fiyatı 15$ olduğuna göre. YG'nin bu albümün satışından geliri 450bin $.(Karşılaştırma yapmak için Bom'un 2011'de söylediği Don't Cry şarkısı 4 haftada sadece dijital satışlardan yaklaşık 500bin$ kazandı ) Albüm sadece dijital olarak yayınlanmayacağı için buna albüm için fotoğraf çekimi masrafları, klip ya da klipler çekimi masrafları, cd basım ve dağıtım masraflarını düştüğümüzde YG'nin elinde çok az bir miktar para kalıyor ki o kalan kısım da sadece YG'nin cebine girmeyecek. önce albümün yapımında emeği geçen herkese yani Teddy ve ekürisine para ödenecek ve kalan paranın %40'ını YG alacak. Diyelim ki klip dahil tüm bu masraflar 200bin $ tutsun. YG'ye kalacak para sadece 120bin$.
Bunu okuyanlar arasında vay be 120bin$ ne çok para diyenler olabilir ama Yg için hiç de öyle değil.

2-CL tarzının rap, hip hop olduğunu söylüyor. şöyle bir gerçek var ki Kore'de içerisinde şarkıyı yumuşatan bir vokal içermeyen rap şarkıları tutulmuyor. İşte bu sebeple CL albüm satamayacağı gibi dijital satış da yapamaz Kore'de. Şimdi 2012 yılı için Gaon TOP 100 listesine bakalım bu listede kaç tane rap şarkısı var.

2012nin en çok satan 38. şarkısı: Dynamic Duo- Without You
Görüldüğü gibi bu şarkıda da şarkıyı yumuşatan bir vocal var. Ayrıca Dynamic Duo Kore'de çok saygı duyulan bir artisttir bu da dijital satışlarını arttıran bir faktördür. Aynı şeyi CL için söyleyemeyeceğim(bknz: CL'in SBS Gayo Daejun'daki performansının gecenin en kötüsü seçilmesi:p)
 Aynı listede 41. sırada Verbal jint'in şarkısı, 47. sırada Epik High'ın It's Cold şarkısı, 89. sırada Mighty Mouth'un şarkısı var. Senenin en çok satan 100 şarkısında sadece 4 tanesi rap ya da hip hop ve bu 4 şarkı da içerisinde güçlü vokaller barındırıyor.
Diyelim ki CL Dynamic Duo kadar başarılı olsun ve aynı satış başarısını elde etsin. Without You'nun DA'sı(digital aggregate: bir sene boyunca ringtone,background music, şarkı satış bedeli vb... tüm rakamları birleştirip elde edilen dijital puan) 186,884,922. Şimdi parasal karşılığını öğrenmek için bu rakamı 0.003 ile çarpalım çünkü 1DA=0,003$ . Elde ettiğimiz rakam 560.688$. Şimdi tabii ki de bu rakamın hepsi YG'nin cebine girmeyecek. Teddygiller ve CL'e payı verildikten sonra YG'nin elinde kalacak para 200bin $ dan daha da az.
Yani CL piyasadaki en başarılı rapçiler kadar bile başarılı olsa(ki kesinlikle olamaz) YG'nin cebine doğru dürüst para girmeyecek. YG'nin bir hayır kurumu olmadığı düşünüldüğünde ben bu albümün yayınlanması için hiç bir sebep göremiyorum ortada.

Ayrıca kıymetli blackjacklerin unuttuğu bir nokta 2009 yılında CL&Minzy ikilisinin Please Dont Go şarkısının satmadı ama aynı yıl yayınlanan Park Bom'ın You and I şarkısı neredeyse mükemmel bir satışa ulaştı. Park Bom açık ara 2ne1'ın satış gücü bakımından en başarılı ismi olmasına rağmen ona bile solo albüm vermeyen YG neden CL'e solo albüm versin? 
Satış kısmı için bu kadarı yeterli bence şimdi 2. kısma geçelim:D

2- YG yılın 2 ayını boş geçirmiş ve kalan 10 ay için şimdiden köpek gibi sıkışmışken neden CL'in para getirmeyecek solo albümü için zamanını ve enerjisini harcasın? 
Daha dün YG Supearls üyelerinin kontratlarını sırf bu yüzden iptal ettiğini açıklamadı mı YG? Şimdi kısaca YG'nin 2013 programına bakalım.
Martta GD'nin albümü ve Lee Hayi'nin albümü gelecek dendi ama YG dijital satışı bu kadar iyi olan iki sanatçısını aynı aya sokuşturmaz. O yüzden Lee Hayi'nin albümü nisana, 2ne1'ın nisanda beklenen albümü de mayısa kayar bence. GD'nin albümü ertelenemez çünkü konser tarihleri çoktan belirlendi. 2ne1'ın albüm promosyonları bittikten sonra kalan 6 ayda(ya da 6,5) YG'nin yeni kız grubunu çıkarması gerekiyor ve yeni bir gruba çıkış yaptırmak comeback yapmaya benzemez. Nasıl 2ne1 çıkış yaptığında YG bizi kusturana kadar promosyon yaptıysa yeni kız grubu içinde aynısı hatta fazlası yapılacaktır.
                                                   
Ayrıca YG bu sene Kang Seung Yoon'un da solo olarak çıkış yapacağını duyurdu. Albümle olmasa bile single ile çıkış yapacaktır kesin. Malum Supearls üyelerini şutlayınca koreli netizenler YG'yi şarkı yarışmalarından çıkanları ünlüyken bünyesine alıp, halk onları unuttuktan sonra şutlamakla suçlandı. YG bu imajını düzeltmek için yine bir yarışmadan aldığı Kang Seung Yoon'a muhakkak çıkış yapma imkanı verecektir.

Araya başkaları girdi taaaa eylül ayında solo albümü çıkmasına söz verilen Taeyang'ı unuttuk. Taeyang'ın olası albümünün CL'in albümünden daha çok para getireceği gerçeğini tartışmamıza gerek yok sanıyorum. Yani YG bir seçim yapması gerektiğinde muhakkak Taeyang'ı seçecektir. Şu sempatikliğe bakın yahu şebek şey. Çoğğ özledim oğlum eski halini nooooooolur ger dön T_________________T

Ve son olarak tabiri caizse YG'nin o çirkin pantolonlarının cebini dolduran grup: Big Bang. Sizin de bildiğiniz gibi Big Bang'in kazandığı para YG'nin gelirinin %70ini oluşturuyor. Böyle bir durumda YG'nin 2013 yılını bir Big Bang'in comebacki yapmadan bitirmesinin mümkünatı yok. YG halka açılmadan önce YG bir yılı Big Bang albüm çıkarmadan geçirebiliyordu ama unutmamak lazım ki artık YG'nin tatmin etmesi gereken hisse sahipleri var. Ayrıca YG Big Bang'in 2013de ikinci ve daha büyük bir dünya turuna çıkacağını açıkladı. Dünya turuna çıkmadan önce fanların ilgisini çekebilmek ve bilet satabilmek için yeni bir albüme ihtiyaçları var ve YG de bunu gayet iyi biliyor.

İşte böyle bir programda CL'e sadece ve sadece avucunu yalamak düşüyor. 

Genel olarak 2ne1 üyelerini sevmediğim doğrudur ama satışlarla ilgili konuşuyorsam bilin ki duygularımla değil mantığımla konuşurum. YG sırf para getirmediği için Se7en gibi prestijli sanatçılarına bilr yarım yamalak promosyon yaparken ve hatta Gummy'i çoktan YG'nin bodrumuna kitlemiş kilidi de okyanusa atmışken, CL'in hiç şansı yok. Ha olur da YG bir CL solo albümü yayınlarsa hep beraber nasıl gümlediğini görürüz. Benim için hava hoş patlamış mısırımı alır izlerim:D

























18 Şubat 2013 Pazartesi

Eye Candy: T.O.P

Hanım kızlarımıza bir hizmet olaraktan(kendimi düşünüyorsam namerdim:p) Eye Candy serisine başlamaya karar verdim. İlk sayı Won Bin mi yoksa T.O.P mı olsun diye çok düşündüm ama sonunda vip tarafım ağır bastı. İşte karşınızda Korenin en yakışıklı idolü T.O.P ve benim kişisel favorim Calvin Klein çekimleri
 2011 yılının sonunda Brooklyn'de yapıldı çekimler. TOP'ın bu reklam için 900bin dolarcık aldığını da araya iliştireyim. Sonuçta hem onun cebi hem de gözümüz bayram etti : D






Brooklyn sokak çekimleri haricinde luzumsuz insan ünlü aktris Yoon Eun Hye ile W dergisine pozlar verdiler.Yoon Eun Hye pençelerini zavallı oğlana geçirmiş halde ile sarılarak verdiği pozlar da vardı bu çekimde.






Neyse kalbim fazlasını kaldırmayacak şu son resimden sonra T_____T 
























15 Şubat 2013 Cuma

Dinlenilesi Kız Grubu Şarkıları

Genelde Koreli kız gruplarının şarkılarına gıcığımdır. İnsanların ayılıp bayılarak dinledikleri şarkılara toplu konserleri izlerken bile katlanamam ileri alırım. Ama bazı istisnalar da yok değil.

En sevdiğim kız grubu şarkısı SNSD'nin Genie şarkısıdır.Tuhaftır ki benim düşünceme göre gelmiş geçmiş en rezil 2 Kore şarkısı da SNSD'ye aittir. Bunlardan Biri Oh! diğeri de I got a boy'dur. Hangisi daha iğrenç diye sorsanız inanın ki seçemem birini. Bir yanda Oh! şarkısındaki abartılı sevimlilik çabaları, anlamsız şarkı sözleri, sürekli oppa oppa diğe çığrınmalar diğer yanda rap yapamayan kızların anca 0-6 yaş grubuna hitap edebilecek şarkı sözleriyle söylediği ve adete 5 şarkının ergen bir youtube kullanıncısı tarafından mikslenmiş hali gibi duran  I got a boy şarkısı var. Sonuçta ikisi de insanı cinnete sürükler.
Ama Genie öyle mi? Konsept, vocal, şarkı sözleri, müzik ve en önemlisi dans hepsi muhteşem adeta. Sırf bu şarkıyı yaptıkları için  ne kadar rezil şarkılar yaparlarsa yapsınlar aklımda hep iyi kalacak SNSD.

En sevdiğim kız grubu şarkılarından bir diğeri ise 2NE1'ın It Hurts şarkısıdır. Bilen bilir ne 2NE1'da ne Teddy'den pek hazzetmem ama bu şarkı ciddi anlamda mükemmel bir şarkı. Bom'un sesi cuk oturmuş şarkıya. Klip bu kadar naif bir şarkı için fazla alengirli olmuş bence. Keşke Lonely'nin Japonca klibi gibi daha sade ve sofistike bir klip çekselermiş.

Wonder Girls'ün neredeyse hiç bir şarkısını sevmem. Tell Me, So Hot, Nobody üçlüsü her ne kadar çok tutulmuş başarılı şarkılar olsa da açıp dinlemem. Bu yüzden Wonder Girls 2011de geri dönüş yaptığında pek de sallamamıştım ama Wonder World albümünden çok beğendiğim iki şarkı çıktı. Birisi G.N.O diğer ise Me, In. Tuhaftır ikisinin de klibi yok.        
                                                                             



2012 yılında tek beğendiğim kız grubu şarkısı Sistar-Alone oldu. Sistar'ın önceki senelerde yayınladığı hiç bir şarkıyı beğenmemiş biri olarak Alone'u ilk duyduğumda dumur oldum. Şarkı, konsept ve dans olarak mükemmeldi ve 2012'nin açık ara en başarılı kız grubu oldular bu şarkıyla ama belirli sebeplerden dolayı Sistar'ın Snsd ya da 2ne1'ın seviyesine geleceğine inanmıyorum ben. 2010 yılında Miss A de çok başarılıydı ama sonra söndü gitti. Bakalım Sistar'ın akibeti ne olacak. 



Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yazarken fark ettim ki sevmediğim şeyler hakkında yazmayı sevdiğim şeyler hakkında yazmaktan daha çok seviyorum. Tuhaf insanım vesselam...















Ocak Ayının En Çok satan 10 Albümü

Madem dijital satış rakamlarını listeledik albüm satışlarını da listeleyelim bari. Ocak ayında en çok satılan 10 albümün listesi:
 1- SNSD- I Got A Boy: 265.322
 2- Jaejoong- Mine: 140.795
 3-CN Blue- Re:BLUE: 95.949
 4-INFINITE H- Fly High: 85.075
 5-Boyfriend- I Yah (Repackage Albümü) : 19.503
 6-BIGBANG- Alive Tour Live: 18.871
 7-Les Miserables Movie OST: 14.370
 8-My Name- 2nd single: 9.745
 9-G-Dragon- One of a Kind: 8.035
10-EXO-K- First Mini Album: 7.469

İlk 4 beklediğim sıralamayla çıktı ama Boyfriend'in repackage albümünün bu kadar satmasını beklemiyordum ne yalan söyleyeyim. Big Bang'in konser albümünün satışları da gayet iyi görünüyor. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse 2011 yılında Big Show konserinin albümü 25.834 adet satmıştı. Bu albümünde sene sonuna kadar o rakamı yakalayacağını düşünüyorum.(Her ne kadar 2011 Big Show albümü Alive Tour Live albümünden kat be kat daha kaliteli olsa da fanlar muhakkak bu albümü de alacaktır)

Ocak ayı satışlarıyla birlikte BIGBANG'in albüm satış rakamları şu şekilde:

BIGBANG Special Edition Still Alive: 150.704
BIGBANG Alive                               : 268.026
BIGBANG 4th Mini TONIGHT        : 138.636
BIGBANG- Special Edition                 :97.424
GD&TOP VOL 1                             : 181.221
G-Dragon- One of a Kind                  : 212.361
G-Dragon- Heartbreaker                    : 279.762*

* GD'nin Heartbreaker albümü 2009 yılında yayınlandı. Gaon 2010 yılında kurulduğı için elimizde 2009 yılı Gaon numaraları yok malesef. 2009 yılında YG Heartbreaker satışlarının 248.000 sayısını aştığını açıklamıştı. Bu rakamın üzerine Gaon'un 2010,2011,2012 ve 2013'ün Ocak ayı satışlarını ekleyerek ulaştım bu sayıya.




14 Şubat 2013 Perşembe

Ocak Ayının En Çok Satan 10 Şarkısı


1- SNSD'nin gelmiş geçmiş en rezil şarkısı olan I Got A Boy 910.253 defa indirilmiş.


2-Infinity Challenge ekibinden absürd ama bir o kadar eğlenceli bir şarkı olan Gangbuk Dandy 769.419 defa indirilmiş.

3-Baechigi'nin Shower of tears şarkısı 755.002 defa indirilmiş. Kadın vokalin sesini beğendim şarkı bu listedeki en favori şarkım.

4-Baek Ji Yong'ın I hate It şarkısı 745.482 defa indirilmiş. Baek Ji Yong'u severim ama şarkıyı bayık buldum malesef.

5-CN BLUE grubunun son şarkısı I'm sorry 638.733 defa indirilmiş.Şarkı Ear Fun'dan milyon kat güzel olmasına rağmen bir Inutation değil.


6-Verbal Jint'in Good Start şarkısı 537.198 defa indirilmiş. İlk defa bu listeyi hazırlarken dinledim şarkıyı ve pek içim ısınmadı ne yalan söyleleyim.

7-LeSSang'ın tears şarkısı ayın sonuna doğru yayınlanmasına rağmen 484.257 kez indirilmiş. LeSSang gibi digimondan da bu beklenirdi zaten:D

8-Infinite H'in Special High şarkısı 460.468 kez indirilmiş. Bu şarkı diğer Infinite şarkılarıyla karşılaştırıldığında benim tarzıma daha yakın. Klibi de pek sevdim.

9- Dokuzuncu sırada yine bir Infinity Challenge şarkısı var. Bu sefer Yoo Jae Suk'un Grasshopper World şarkısı.






10- Onuncu sırada ise School 2013 dizisinin şarkısı yer alıyor. Kim Bo Kyung- Dont Think You're Alone şarkısı var ve 420.204 defa indirilmiş.